Home > Volwassenen > Onze zorg

Volwassenen | Onze zorg

Natuurlijk is het prettig om te weten wat u kunt verwachten als u bij ons gaat revalideren. Bekijk daarom hieronder ‘onze zorg in het kort’.

Kennismaking
Voordat u bij ons terecht kunt, heeft u een verwijzing nodig. Bijvoorbeeld van de huisarts of een medisch specialist. Dan volgt als eerste een kennismakingsgesprek met één van onze artsen.

Elke aandoening een andere revalidatie
Iedereen is anders en iedere aandoening is anders. Daarom werken wij met verschillende teams voor bijvoorbeeld hartrevalidatie, longrevalidatie, pijnrevalidatie, neurologie, orthopedie en kinderrevalidatie. Afhankelijk van uw aandoening of leeftijd wordt u begeleid door één van deze teams.

Samenstellen behandelteam
We kijken welke behandelaars nodig zijn om uw behandelplan te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan een logopedist, een fysiotherapeut en een psycholoog. En aangezien ieder behandelplan persoonlijk en dus anders is, kan ook elke combinatie van behandelaars van elkaar verschillen. Samen vormen zij een multidisciplinair team.

Uw wensen en mogelijkheden
Wij kijken eerst naar wat uw mogelijkheden en doelen zijn. Daarna bepaalt het hele behandelteam in overleg met u de doelen van uw revalidatietraject. Deze worden vastgelegd in een behandelplan. Natuurlijk kunnen er tussendoor altijd doelen worden aangepast of toegevoegd.

Zelf aan de slag
Met de hulp van het team werkt u vervolgens aan uw revalidatie. Bijvoorbeeld door oefeningen te doen of door gesprekken te voeren met een arts, een psycholoog of met lotgenoten. Alles met maar één doel. Dat u straks weer zo zelfstandig mogelijk functioneert.

Familie en vrienden
Uit de praktijk blijkt dat revalideren beter gaat als mensen in uw omgeving er direct bij betrokken zijn. Niet door u taken uit handen te nemen, maar door u zoveel mogelijk te stimuleren. Daarom besteden wij aandacht aan de rol van familieleden of vrienden. Want in zekere zin revalideren zij ‘mee’ om samen met u een nieuw evenwicht te vinden.

Na de revalidatie
Natuurlijk bereiden we u goed voor op het moment dat u het thuis weer echt zelf moet doen. Ook bieden we een aantal mogelijkheden voor nazorg. Denk hierbij aan sporten voor ex-patiënten of zorg in het Afasiecentrum.

Uw mening over onze zorg
Wilt u uw mening over onze zorg delen met anderen? Gebruik dan de Zorgkaartbutton in de rechter marge. U komt direct op de pagina voor het RRC terecht. Wilt u uw mening (ook) direct aan ons doorgeven? Gebruik dan de buttons aan de rechterkant van elke pagina.

Praktische informatie
Alle praktische informatie die u nodig heeft, vindt u op deze pagina.