Home > Volwassenen

Volwassenen

Leer het zelf te doen
Zelf aankleden, zelf autorijden, sporten of uw werk weer oppakken. Misschien heeft u al een idee wat u met uw revalidatie wilt bereiken. Uiteraard afhankelijk van uw mogelijkheden en uw situatie. Wij helpen u hier zoveel mogelijk bij. Niet voor niets zijn we altijd bezig onze kennis te verbeteren en bieden we u de nieuwste behandelingen. Maar uiteindelijk is er maar één iemand die het verschil kan maken. Dat bent u zelf.

Revalideren doet u samen
Natuurlijk, wij begeleiden u zo goed mogelijk, maar revalideren doen we uiteindelijk samen. Eenvoudig omdat u meer resultaat bereikt als u zich ook wil inzetten. Door actief mee te doen en doordat u veel wil leren en veel oefent. Bij een chronische aandoening is dat vaak nog lastiger. Omdat hierbij acceptatie van uw aandoening belangrijk is voor het succes van de behandeling. Actief meedoen betekent niet dat u het overal mee eens hoeft te zijn. Integendeel. Het is uw leven, dus heeft u twijfels of een goed idee, vertel het uw arts of behandelaar. Dat kan ook via dit formulier.

Geriatrische revalidatie
Ouderen die moeten revalideren, krijgen een programma dat is afgestemd op hun mogelijkheden. Kwetsbare ouderen, die de intensieve revalidatie niet kunnen volgen, komen meestal in aanmerking voor geriatrische revalidatiezorg. Deze zorg vindt plaats in het ziekenhuis of verpleeghuis.

Aanmelden bij het RRC
Aanmelden voor revalidatie bij het RRC kunt u niet zelf. U heeft een verwijzing nodig van een huisarts of specialist in het ziekenhuis. Voor longrevalidatie is een verwijzing van de longarts nodig. Als u bent doorverwezen, krijgt u een oproep voor een intakegesprek thuisgestuurd.