Home > Over RRC > Ervaringen van patiënten

Ervaringen van onze patiënten

Longrevalidatie
Jans (62): ‘Toen de longarts mij naar het RRC doorverwees, wist ik niet wat revalideren inhield. Ik dacht uitrusten en herstellen. In het begin vond ik het raar dat mensen die bijna niets meer konden, moesten bewegen. Achteraf begrijp ik dat bewegen juíst datgene was wat ik nodig had. De eerste weken waren zwaar. Na een paar weken merkte ik dat ik steeds meer kon. Ik leerde waar mijn grenzen liggen en naar mijn lichaam te luisteren. De gesprekken met de psycholoog hebben mij zelfvertrouwen gegeven. Het fijnste van allemaal: ik heb tijdens de revalidatie geleerd om weer te genieten.

Orthopedische revalidatie

Jenna (58) heeft het hypermobiliteitssyndroom. Na jaren van operaties, pijn en zoeken naar de juiste hulpmiddelen, komt er nu verbetering. “Ik kan weer steden gaan bezoeken met mijn zus, iets waar ik zo van houd. En ik zoek vaker vrienden op. De waas van pijn trekt weg en ik krijg weer energie.” Lees haar verhaal.

 

Pijnrevalidatie

De combinatie van fibromyalgie, hypermobiliteit en hyposomnie maakte dat Iris te weinig energie had om goed te kunnen functioneren. Na verschillende ervaringen in het medische circuit is ze uitgekomen bij pijnrevalidatie in het RRC. Lees haar verhaal.

 


Oncologische revalidatie

Na alle ziekenhuisopnamen, spanningen, de bestralingen en nu de goede uitslag wil René Stikvoort de draad van zijn leven weer oppakken. De therapie heeft echter niet alleen de kankercellen gedood, maar ook zijn conditie zwaar ondermijnd. Het lukt hem niet om zelfstandig zijn conditie en zijn leven weer op te pakken. ´Ik had echt de behoefte om gestructureerd met mijn herstel bezig te zijn, en om handvatten te krijgen: wat werkt wel en wat niet.’ Hij las over een nieuw revalidatieprogramma voor ex-kankerpatienten in het Rijnlands Revalidatie Centrum in Leiden. Lees hier verder: Nieuws- Magazine over prostaatkanker

Resultaten behandelingen


De behandelresultaten van de verschillende behandelingen zijn onderzocht en overzichtelijk in kaart gebracht in onze resultaatkaarten.

 

 


Films

Een aantal van onze patiënten vertelt in een filmpje over de revalidatie bij het RRC. Bekijk de filmpjes hier.

 

Portretten

Polaroid goed 3
Wie kom je zoal tegen in het RRC? Wat voor patiënten verblijven in onze kliniek en bezoeken onze polikliniek? Enkele portretten.