Sport 4 Kids

sport-4-kids-1Als uw kind klaar is met revalidatie, maar graag wil blijven sporten, is dat soms een probleem. Bij reguliere sportverenigingen / sportscholen kunnen kinderen vaak niet terecht. Of ze kunnen er terecht, maar er is niet genoeg begeleiding en aandacht. Sport 4 Kids is een tussenstap tussen revalidatie en de reguliere sportvereniging. Er worden regelmatig clinics georganiseerd met behulp van sportverenigingen met een gehandicapten-team. De kinderen kunnen dan kennismaken met de sport en de drempel om naar de club te gaan, wordt tegelijkertijd verlaagd.

Voor wie

Sport 4 Kids is speciaal voor kinderen en jongeren tot 18 jaar om te ontdekken welke sport bij hen past. Uw kind hoeft overigens niet bij het RRC te hebben gerevalideerd. Ieder kind met een beperking, maar met de juiste mogelijkheden, kan hier in principe sporten.

Als uw kind bijvoorbeeld heeft deelgenomen aan de sport & spelgroep binnen het revalidatietraject en graag wil blijven sporten, biedt Sport 4 Kids de kans om te ontdekken welke sport ook buiten het RRC bij hem of haar past. Onze bewegingsagoog bekijkt graag samen met u of er mogelijkheden zijn voor uw kind om bij ons te sporten.

Deskundige begeleiding

Kinderen kunnen in onze sporthal of in het zwembad onder deskundige begeleiding en in een aangepaste omgeving sporten. Elke week staat er bij Sport 4 Kids een sport centraal. Naast Sport 4 Kids bieden we speciale sportgroepen op maat voor kinderen en jongeren. Daar staat vaak een specifieke sport centraal, zoals rolstoelbasketbal of badminton.

Voordat uw kind kan beginnen met de sportgroep, krijgt hij of zij een sportintake of proefles bij onze bewegingsagoog. Die kijkt of uw kind voldoende in staat is om deel te nemen aan de sportgroep. Tijdens deze sportintake komen verschillende sporten aan bod die tijdens de sportles gegeven worden. Uw kind kan de proeflessen volgen in overleg met de fysiotherapeut of de bewegingsagoog. Deze biedt sportactiviteiten aan die speciaal op uw kind zijn afgestemd. Zij concentreert zich op de mogelijkheden en minder op de onmogelijkheden van uw kind bij het sporten.

Gratis proeflessen

Om kennis te maken mag uw kind gratis proeflessen volgen (maximaal drie keer). U kunt hiervoor in overleg met de afdeling Bewegingsagogie een afspraak maken. U kunt hen bereiken via sport4kids@rrc.nl of via telefoonnummer (071) 5 195 406.

folder Sport 4 Kids