Home > Jongeren

Jongeren

Vanaf de puberteit gaan er dingen in je leven veranderen. Je wordt volwassen, je moet een carrièrekeuze maken, een studie beginnen, je gaat het huis uit en je krijgt je eerste vriend of vriendin. Als je een beperking hebt, wordt het er niet gemakkelijker op. Onze Jongerenpoli van het RRC helpt je op weg.

Via individuele behandelingen of het volgen van groepsbijeenkomsten (modules) ga je aan de slag met de vragen die jóu bezighouden. Welke opleiding kan ik gaan volgen? Kan ik een gewone baan zoeken? Hoe ga ik om met mijn werk? Hoe deel ik mijn dag in? Hoe beheer ik zelf mijn financiële situatie? Hoe ga ik om met verkering en seksualiteit? Hoe kan ik zelfstandig wonen?

Voor wie?
Ben je tussen de 16 en 25 jaar en heb je lichamelijke klachten, dan kun je in aanmerking komen voor een individuele behandeling of het volgen van groepsbijeenkomsten bij de Jongerenpoli.

Verwijzing?
Je hebt een verwijzing nodig van de huisarts of medisch specialist. De jongerenrevalidatiearts stelt vast of revalidatie zinvol is voor jou. Zo ja, dan stelt hij samen met jou een plan voor behandeling op.

Meer weten?
Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen of opmerkingen? Mail dan naar Winnifred Molenaar, zorgcöordinator van de Jongerenpoli.

 

Benieuwd wat patiënten ervaren gedurende de behandeling? Bekijk de filmpjes van drie patiënten.