Home > Actuele berichten > Donatie Racerunners van Cruyff Foundation

Donatie Racerunners van Cruyff Foundation

Gemaakt op donderdag 22 november 2018 9:24

Niet één, niet twee, maar drie Racerunners kregen we onlangs cadeau van de Johan Cruyff Foundation! Een Racerunner is een driewiel-loopfiets zonder pedalen, met een borststeun. Heel geschikt voor kinderen en jongeren, met bijvoorbeeld cerebrale parese of een open ruggetje, die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken. Voor deze groep (ernstig beperkte) kinderen is dit soms één van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen. Ze kunnen met de Racerunner de ervaring van een wedstrijdje rennen/ fietsen met leeftijdsgenoten opdoen. Naar verluidt vinden ze dat ‘heel cool’.

De kindertherapeuten van het RRC gebruiken de Racerunners tijdens gymlessen, therapieën, sportdagen, pauzes, etc. met kinderen van Mytylschool De Thermiek en kinderen in poliklinische revalidatie.

De Cruyff Foundation creëert ruimte voor kinderen om te sporten en bewegen. Ruimte waar kinderen zich kunnen ontwikkelen, ruimte om vrienden te maken en ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren.

Bedankt voor deze geweldige gift!