Home > Actuele berichten > RRC krijgt Award voor Transparantie

RRC krijgt Award voor Transparantie

Gemaakt op woensdag 19 september 2018 13:47

Het Rijnlands Revalidatie Centrum mocht deze week de Transparantie Challenge Award in ontvangst nemen. Deze prijs reikte de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) uit aan zes Nederlandse ziekenhuizen voor hun openheid over de resultaten van hun kankerzorg.

Het NFK moedigt met deze prijs het delen van resultaten met kankerpatiëntenorganisaties aan. Resultaten van patiëntervarings-vragenlijsten vormen een essentiële bron van informatie voor zowel patiënten als zorgverleners. Ze laten zien hoe een patiënt zijn behandeling ervaart en kunnen aanleiding geven tot overleg met de patiënt en aanpassing van die behandeling. Bovendien geven de resultaten inzicht in de kwaliteit van de geleverde zorg. Zo helpen ze patiënten bij therapiekeuzes, zelfregie en de keuze voor een ziekenhuis.

Het RRC deelt haar resultaten met patiëntenorganisatie Hematon (‘Patiëntenorganisatie bloedkanker, lymfeklierkanker en stamceltransplantatie’). Samen werken we aan zaken als verbetering van informatievoorziening voor patiënten en terugkoppeling van de resultaten aan de patiënt in de spreekkamer.