Home > Actuele berichten > Programma verankert kwaliteit NMA-behandeling

Programma verankert kwaliteit NMA-behandeling

Gemaakt op donderdag 12 juli 2018 8:51

Het Rijnlands Revalidatie Centrum behandelt sinds jaar en dag patiënten met Neuro Musculaire Aandoeningen (NMA). Onlangs heeft het behandelteam onder leiding van de revalidatiearts een ‘behandelprogramma’ NMA gemaakt. Het programma is een voorgeschreven werkwijze voor de behandelteams die in het RRC patiënten met NMA behandelen.

In de werkwijze is verankerd dat resultaten worden gemeten, getoetst aan het gewenste resultaat en het programma zonodig bijgesteld. Zo wordt de behandeling continu verbeterd. Ook is het beleid van het RRC dat de behandelteams werken volgens de principes van Evidence Based Practice, wat inhoudt dat altijd de behandeling wordt gekozen die als beste bewezen is, rekening houdende met de voorkeuren van de patiënt en deskundigheid van de behandelaar.

Bij het opstellen van het behandelprogramma is rekening gehouden met de geldende wetenschappelijke richtlijnen en de kwaliteitscriteria van Spierziekten Nederland. Het RRC heeft ook behandelprogramma’s voor o.a. patiënten met hersenletsel en de behandeling van kinderen van 0 tot 4 jaar.