Home > Actuele berichten > RRC doet aanbevelingen voor passende zorg CVA-patiënten

RRC doet aanbevelingen voor passende zorg CVA-patiënten

Gemaakt op donderdag 28 juni 2018 10:43

Voor revalidatie na een CVA (beroerte) hanteren zorginstellingen een medische richtlijn. In de praktijk blijkt echter dat er verschillen zijn in de behandeling tussen revalidatiecentra. Om te weten wat de best passende zorg voor CVA-patiënten is, deden we met Sophia Revalidatie en het LUMC onderzoek naar die verschillen en welk effect zij hebben op de behandeling en herstel van de patiënt. Op basis van de resultaten van het onderzoek doen we praktische aanbevelingen voor gepast gebruik van zorg voor CVA-ketens. Het artikel is gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde.

NTR-2018-3 P. Goossens – Praktijkvariatie in CVA revalidatie