Home > Actuele berichten > Desi Meiland wint literatuuronderzoek-wedstrijd voor aio's

Desi Meiland wint literatuuronderzoek-wedstrijd voor aio’s

Gemaakt op donderdag 28 juni 2018 12:25

Jaarlijks organiseren we voor onze artsen in opleiding een CAT-contest. Een CAT is een ‘critically appraised topic’. Het gaat erom de beste samenvatting te geven van gevonden literatuur over een specifieke vraag uit de praktijk.

Het doel van de CAT contest is te stimuleren dat artsen werken volgens de principes van Evidence Based Practice: de behandeling afstemmen op wat er in de wetenschappelijke literatuur wordt geschreven over de beste aanpak.

Dit jaar won Desi Meiland, arts in opleiding Revalidatie, met haar samenvatting over: ‘Moeten patiënten met hereditaire motorische en sensibele neuropathie (HMSN), die geen heupklachten hebben en jonger zijn dan 18 jaar, gescreend worden op heupdysplasie (middels maken van X-bekken)’?

Desi staat op de foto in het ‘stralende’ middelpunt.