Home > Actuele berichten > Studenten Hogeschool ontwikkelen meetinstrument nekbewegingen voor het RRC

Studenten Hogeschool ontwikkelen meetinstrument nekbewegingen voor het RRC

Gemaakt op woensdag 27 juni 2018 12:13

Een 2-tal groepjes studenten hebben het afgelopen half jaar gewerkt aan een product om nekbewegingen bij pijnpatiënten te meten. De eerste groep heeft een apparaatje ontwikkeld dat lijkt op een zaklamp die je op je hoofd kan doen. Maar in plaats van licht geven, meet het ding de bewegingen van je hoofd over een x-as, y-as en z-as. De bewegingen worden digitaal opgeslagen zodat er handmatig niets meer ingevoerd hoeft te worden.

Het tweede groepje heeft zich meer gericht op het gebruik van virtual reality (VR). Door een VR-bril op te zetten met daarin een eigen telefoon kan een patiënt heel makkelijk zelf aan het oefenen gaan. Ondertussen worden de hoofdbewegingen vastgelegd zodat de patiënt en de therapeut goed zicht krijgen op de nekbewegingen van de patiënt. Naast het registreren van de beweging kan de patiënt ook zelf bijhouden hoe hij het vond gaan, zodat beweging gekoppeld kan worden aan de beleving van de patiënt.