Home > Actuele berichten > All Stars groep: speciaal voor kinderen met DCD

All Stars groep: speciaal voor kinderen met DCD

Gemaakt op dinsdag 27 maart 2018 10:50

All Stars is de sport- , spel- en SOVA-groep voor kinderen met DCD. In deze groep stimuleren wij kinderen om motorisch te leren en sociale interacties aan te gaan. De kinderen krijgen inzicht in hun eigen beweegmogelijkheden en leren beter te functioneren in een groep. Daarnaast is het belangrijk dat een kind zijn of haar sociale vaardigheden verbetert en in andere situaties makkelijker meedoet aan sociale activiteiten.

De nadruk in deze groep ligt dus niet op het motorisch goed uitvoeren van een sportactiviteit, maar op plezier beleven aan de activiteiten en aan de omgang en samenwerking met andere kinderen. Het spel wordt regelmatig stilgelegd om met de kinderen te bespreken wat er gebeurt, hoe het anders had gekund en hoe het nu verder moet.

A5 folder DCD All Stars-groep