Home > Actuele berichten > NeLL: alle landelijke eHealth-initiatieven onder één dak

NeLL: alle landelijke eHealth-initiatieven onder één dak

Gemaakt op vrijdag 09 maart 2018 14:23

Op vrijdagochtend 9 maart opende burgemeester Lenferink in het bijzijn van ruim 400 gasten het Nationaal eHealth Living Lab, NeLL genoemd. In het NeLL wil het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) alle landelijke eHealth-initiatieven samenbrengen. Sophia Revalidatie en Rijnlands Revalidatie Centrum zijn trotse partners van het NeLL.

‘eRevalidatie’
Sophia Revalidatie en het Rijnlands Revalidatie Centrum (fusiepartners) zetten zich al langere tijd in voor eHealth-toepassingen, ook wel ‘eRevalidatie’ genoemd. Instructievideo’s en games voor patiënten om thuis zelfstandig extra te oefenen zijn geïntegreerd in ons behandelaanbod. Dankzij eRevalidatie hebben patiënten meer regie over hun behandeling en hun herstel. Benieuwd naar onze eRevalidatie-projecten? Klik dan op onze brochure:

Klaasjan van Haastrecht, projectmanager SmartLab en Innovatie, is blij met de komst van NeLL. ‘Het is goed dat de krachten rondom eHealth nu gebundeld worden en we door expertise vanuit verschillende hoeken samen de beste oplossingen kunnen realiseren.’ Ook Arend de Kloet, lector Revalidatie van De Haagse Hogeschool, ziet de kracht van NeLL. ‘Het is niet alleen een open platform dat verbindt, maar het is ook de motor in de certificering en validatie van ontwikkelde eHealth-initiatieven’.

Nationaal eHealth Living Lab (NeLL)
Nationaal eHealth Living Lab (NeLL) is opgericht door het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) om eHealth-toepassingen te ontwikkelen in nauwe samenwerking met nationale en internationale stakeholders binnen de zorg en de technologie. Voorbeelden van digitale toepassingen voor het monitoren en bevorderen van de gezondheid zijn apps, sensoren, wearables, robots en videocommunicatiemiddelen. De toepassingen worden getest door een panel van zorggebruikers, zorgverleners, onderzoekers, studenten en ICT’ers. Door deze opzet kunnen de partijen elkaar informeren en inspireren om tot nieuwe eHealth-toepassingen te komen die optimaal op de eindgebruiker zijn afgestemd.

Meer weten over het NeLL en de samenwerkingspartners? Ga naar de website: http://www.nationalehealthlivinglab.nl of lees het officiële persbericht van het LUMC.