Home > Actuele berichten > Promotie-onderzoek naar participatie van Plexus Brachialis patiënten

Promotie-onderzoek naar participatie van Plexus Brachialis patiënten

Gemaakt op donderdag 21 december 2017 15:57

Kinderen die bij de geboorte zenuwschade oplopen en daardoor hun arm niet goed kunnen bewegen, kunnen hier hun hele leven consequenties van ondervinden. Het beïnvloedt bijvoorbeeld hun studiekeuze en werk, maar vermindert hun kwaliteit van leven over het algemeen niet. Dat concludeert kinderfysiotherapeut Menno van der Holst uit een studie onder ruim 500 patiënten, waarop hij 20 december promoveerde. In bijgaand persbericht van het LUMC staat het onderzoek van onze kinderfysiotherapeut Menno van der Holst toegelicht.

Beperkte armfunctie door zenuwletsel bij geboorte beïnvloedt levenskeuzes