Home > Actuele berichten > RRC wint Hersenbokaal van de Hersenstichting

RRC wint Hersenbokaal van de Hersenstichting

Gemaakt op donderdag 12 oktober 2017 14:22

RRC-neurolinguïst en onderzoeker Liesbeth Boyce won dit jaar de ‘Hersenbokaal’ van de Hersenstichting.

Sinds 2009 reikt de Hersenstichting jaarlijks de Hersenbokaal uit aan het beste initiatief om mensen met een hersenaandoening verder te helpen in hun dagelijkse leven. In 2017 was de prijs specifiek bedoeld voor een wetenschappelijk onderzoeker die veel heeft bereikt in het hersenonderzoek in Nederland.

Het onderzoek van Liesbeth Boyce richt zich op de revalidatie van patiënten na een reanimatie. Na een reanimatie heeft ongeveer 40% van de overlevenden cognitieve klachten ten gevolge van zuurstofgebrek in de hersenen tijdens de reanimatie. De gevolgen hiervan in aandacht, geheugen en executieve stoornissen zijn onzichtbaar en worden vaak gemist.

In het juryrapport staat: ‘Liesbeth is op de eerste plaats een uitstekend clinicus, die door de mensen die ze behandelt op handen wordt gedragen. Op wetenschappelijk vlak heeft ze ook haar sporen verdiend; enkele van haar publicaties zijn in hoogstaande wetenschappelijke tijdschriften verschenen. Daarnaast besteedt Liesbeth veel aandacht aan het informeren van twee andere belangrijke groepen: haar collega professionals in de praktijk, en het algemeen publiek.’

Lees meer over de behandeling ‘revalidatie na reanimatie’.

Lees meer over het onderzoek.