Home > Actuele berichten > RRC op Wetenschapsdag LUMC – 8 oktober

RRC op Wetenschapsdag LUMC – 8 oktober

Gemaakt op donderdag 05 oktober 2017 13:34

Op zondag 8 oktober 2017 organiseert het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) de jaarlijkse LUMC Wetenschapsdag. Tussen 12.00 en 17.00 uur is er veel te beleven voor jong en oud. Meer dan 20 afdelingen uit het LUMC presenteren zich aan het publiek. Het RRC is ook vertegenwoordigd op de Wetenschapsdag.

Rolstoelparcours
Wij laten op de Wetenschapsdag zien wat er bij het RRC op onze Kinderrevalidatie zoal gebeurt. We tonen een film over de Vroegbehandeling en geven informatie. Daarnaast zetten we een rolstoelparcours uit, zodat bezoekers kunnen voelen hoe het is om je met een rolstoel voort te bewegen.

Testjes en lezingen
Er is meer te doen: kruip achter de microscoop en neem een kijkje in de kleurrijke wereld van het oog. Test hoe goed je gehoor is, en leer zelf buisjes te plaatsen. Ga op de foto als echte viroloog en doe de Grote Bacterie en Virus Quiz. Daarnaast kan iedereen (vanaf ongeveer 14 jaar) plaatsnemen in de collegezalen van het LUMC voor boeiende lezingen. Ook het Anatomisch Museum van het LUMC is deze dag geopend voor het publiek