A-Z Behandelingen

Spinale spieratrofie

Wat is spinale spieratrofie?

Zie SMA.

Wat is SMA?

Spinale spieratrofie of spinale musculaire atrofie (SMA) is de verzamelnaam voor een bepaalde groep zogenaamde neuromusculaire aandoeningen (NMA). Dat zijn aandoeningen die te maken hebben met zenuwen (neuro) en spieren (musculair). De meeste neuromusculaire aandoeningen komen weinig voor. SMA dus ook.

Verschijnselen
Als u last heeft van SMA werken uw zenuwcellen niet goed. Deze zenuwcellen, die zorgen dat u goed kunt bewegen kunnen de signalen aan de spieren niet goed doorgeven. Het gevolg is verlamming van meestal de bovenarmen en bovenbenen, aan beide kanten. Ook worden uw spieren steeds dunner.

Wat houdt de behandeling van SMA bij het RRC in?
Wij behandelen SMA als neuromusculaire aandoening.