A-Z Behandelingen

Limb girdle spierdystrofie

Wat is limb girdle spierdystrofie?

Limb-girdle dystrofie is een erfelijke ziekte. Dystrofie betekent dat de spieren niet goed of niet goed genoeg werken. ‘Limb-girdle’ betekent dat het om de spieren om de schouder- en heupgordel gaat. De verschijnselen lijken op die van bijvoorbeeld Duchenne en Becker dystrofie, maar het verloop van de ziekte is vaak wat minder ernstig.

De spierkracht neem bij de meeste mensen met Limb-girdle dystrofie langzaam af. Ze merken dat het eerst aan de spieren van de schouders, bovenarmen, heupen en bovenbenen. Een revalidatiebehandeling bij het RRC is erop gericht om u zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Dat betekent voor iedereen iets anders. Daarom krijgt u een eigen, individueel behandelplan.

Limb girdle spierdystrofie wordt bij het RRC behandeld als neuro-musculaire aandoening (NMA). Meer informatie over NMA en de behandeling daarvan vindt u hier.

Wat is limb girdle spierdystrofie?

Limb-girdle dystrofie is een erfelijke ziekte. Dystrofie betekent dat de spieren niet goed of niet goed genoeg werken. ‘Limb-girdle’ betekent dat het om de spieren om de schouder- en heupgordel gaat. De verschijnselen lijken op die van bijvoorbeeld Duchenne en Becker dystrofie, maar het verloop van de ziekte is vaak wat minder ernstig.

De spierkracht neem bij de meeste mensen met Limb-girdle dystrofie langzaam af. Ze merken dat het eerst aan de spieren van de schouders, bovenarmen, heupen en bovenbenen. Een revalidatiebehandeling bij het RRC is erop gericht om u zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Dat betekent voor iedereen iets anders. Daarom krijgt u een eigen, individueel behandelplan.

Limb girdle spierdystrofie wordt bij het RRC behandeld als neuro-musculaire aandoening (NMA). Meer informatie over NMA en de behandeling daarvan vindt u hier.