Home > Actuele berichten > Nieuwe software voor loopband

Nieuwe software voor loopband

Gemaakt op vrijdag 14 februari 2014 8:34

Om patiënten sneller te behandelen en makkelijker te laten overstappen naar de eerstelijns zorg, werken we mee aan het ontwikkelen van een speciaal softwaresysteem voor onze loopband.

De loopband is er niet zomaar één. De band steunt op krachtsensoren die de bewegingen van de patiënt in kaart brengen. Stapgrootte, stapbreedte, voetkracht, alles tot op de millimeter nauwkeurig. Lichtjes die geprojecteerd worden op de band laten de patiënten weten waar hij moet stappen tijdens het trainen. Op deze loopband trainen patiënten die bijvoorbeeld een hersenbloeding hebben gehad. De software die we ontwikkelen, zorgt ervoor dat we sneller een diagnose kunnen stellen en sneller een bijbehorend trainingsprogramma kunnen kiezen.

Ook kunnen we de patiënt beter overdragen naar bijvoorbeeld een eerstelijnsfysiotherapeut. De software deelt de trainingen in op meerdere niveaus. Fysiotherapeuten met een loopband van hetzelfde merk en hetzelfde softwaresysteem kunnen de trainingen op die manier makkelijker overnemen. Het revalidatiecentrum doet de diagnose en werkt met de patiënt aan het moeilijke begin. De fysiotherapeut neemt het over vanaf een van de daaropvolgende niveaus.

Bij het maken van het nieuwe softwaresysteem werken we samen met Forcelink (de leverancier van de loopband), het LUMC, Vu MC en Maatschap Fysiotherapie Ziekenhuis Amstelland. Gezamenlijk hebben we een subsidie gekregen om twee jaar aan het softwaresysteem te werken.

Loopband