Home > Actuele berichten > RRC beschikt over uniek meetinstrument

RRC beschikt over uniek meetinstrument

Gemaakt op vrijdag 09 november 2012 12:18

 

Opening looplab 2 

Er was veel belangstelling voor de opening van ons looplaboratorium in het Rijnlands Revalidatie Centrum (RRC) op woensdag 28 november. Met de Force Link-loopband heeft het RRC een unieke loopband met meetsensoren in huis. Er is er letterlijk maar één van in de wereld.

Dit apparaat maakt het mogelijk om gericht te analyseren wat het loopprobleem van de patiënt is. Hierdoor kunnen we doeltreffender behandelen. Ook doen LUMC en RRC wetenschappelijk onderzoek met behulp van de loopband. De bedoeling is dat in de toekomst ook externen een loopanalyse bij het RRC kunnen aanvragen.

U kunt hier een filmpje bekijken van de opening: http://youtu.be/jDAFLEisXic

De loopband is gefinancierd door de Technologiestichting STW, met investeringen door de fabrikant (ForceLink BV), het RRC, de TU Delft en het LUMC) STW houdt zich bezig met het toepassen van nieuwe technologische innovaties in de praktijk.